Belgische paarden winnen openingsrubrieken in Spanje

Jumping
07 dec 2018
Door Horseman Kristof

Vanavond gaat in het Spaanse La Coruna de vijf sterren competitie van start. Vooraf werden er al twee rubrieken op twee sterren niveau afgewerkt. Deze kregen we telkens een Belgisch gefokt paard als winnaar!

In de 1m40 rubriek sprong de 13-jarige sBs'er Vivaldi d'Hyrencourt (v. Udancer Hero) naar de overwinning. Het fokproduct van André Henry werd er naar de overwinning gereden door Paloma Barcelo uit Spanje. Vivaldi komt uit de stam van o.a. Crooner d'Hyrencourt Z, Virtuose D'Hyrencourt, Chic Hin D'Hyrencourt en Mouijik de Sohan.

Over een hoogte van 1m30 was de 15-jarige BWP merrie Danthe Rdps (v. Thunder van de Zuuthoeve) de beste. In het zadel zat de Spanjaard Pablo Valle Espinedo. Danthe werd gefokt door Sybille De Pauw en Roland Ackaert. De vierde plek was voor de BWP merrie Ilka van de Kiezel (v. Echo van het Neerenbosch - fokker Gert Liesens - Wouters) met Alba Valle Espinedo. Voor de sBs merrie Azzara de Villée (v. VDL Cardento) van fokker Xavier Hanneton was er een zesde plaats met Otti Verdu Vidal.

Klik hier voor de uitslagen.