Belgische paarden en Wilm Vermeir in de prijzen in CSI4* GP Geesteren

Jumping
17 jun 2018
Door Maxine Van Molecot

Op CSI Twente in Geesteren werd deze namiddag de CSI4* Grote Prijs over een hoogte van 1.60m gesprongen. Slechts twee combinaties wisten foutloos te blijven en zich zo te kwalificeren voor de barrage. Zes combinaties volgden daarna met tijdsfouten. Op het podium zagen we alleen maar Belgische paarden terug.

De zege ging naar de Italiaan Antonio Alfonso en de SBS ruin Chic Hin D Hyrencourt (v. Tarzan de la Pomme). Zij wisten als enige combinatie dubbel foutloos te blijven en dit in een tijd van 47.78 seconden. De Nederlander Gert Jan Bruggink volgde op de tweede plaats met de Zangersheide ruin Casparo 26 (v. Calato). Dit duo kreeg in de barrage vier strafpunten aangerekend in een tijd van 40.26 seconden. De Zwitser Paul Estermann maakte het podium compleet met de SBS hengst Curtis Sitte (v. Ugano Sitte). Zij kregen in de eerste ronde een tijdsfout nadat zij zonder fouten door de chrono kwamen na 78.12 seconden.

Verder in de top vijf zagen we Marc Houtzager met Sterrehof's Baccarat (v. Padinus) en Guillaume Foutrier met Spike vd Withoeve (v. Sting vd Withoeve). Zij behaalden beiden een tijdsfout in respectievelijk 78.25 seconden en 80.51 seconden.

Onze landgenoot Wilm Vermeir werd de beste Belg in deze GP met de negenjarige ruin Dm Jacqmotte (v. Toulon). Zij kregen in de basisomloop vier strafpunten aangerekend in 77.22 seconden. Jonas Vervoort werd nog dertiende met de bruine merrie Teavanta II C Z (v. Treasure). 

Klik hier voor de volledige resultaten.