Belgische Foco Loco W naar winst in CDI3* Grand Prix Wellington

Dressuur
09 feb 2018
Door Maxine Van Molecot

In het Amerikaanse Wellington is er naast de internationale springwedstrijden ook tijd gemaakt voor enkele internationale dressuurwedstrijden. Zo is er momenteel een CDI3* en een CDI5* bezig op het Global Dressage Festival. De eerste proef op het programma was de CDI3* Grand Prix als kwalificatie voor de Kür op muziek.

In deze Grand Prix ging de winst naar de Colombiaanse Yvonne Losos de Muniz en de dertienjarige BWP'er Foco Loco W (v. Sierappel). Deze amazone reed naar een persoonlijke recordscore van 71.087%. In 2016 nam het duo nog deel aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro en vorig jaar bracht de Spanjaard Borja Carrascosa (foto) de bruine ruin nog uit in Europa in enkele Wereldbekers.

De Spanjaard Juan Matute Guimon volgde op de tweede plaats met Don Diego Ymas (v. Don Frederico). Zij kregen van de jury een totaal van 69.087%. De Canadese Megan Lane maakte de top drie compleet met San D'Or (v. Sandro Hit). Dit duo behaalde een score van 67.978%.

Verder in de top vijf zagen we Beatrice Marienau met Stefano 8 (v. Gribaldi) en Megan Gardner met Zaffier (v. Special D). Zij kregen van de jury respectievelijk 67.478% en 66.326%.

Klik hier voor de volledige resultaten.