Belgisch springteam plaatst zich met derde plaats voor de superfinale

Jumping
05 okt 2018
Door Horseman Kristof

Om 20 uur werd in Barcelona de eerste ronde van de Nation Cup finale afgewerkt. Vijftien landen gingen daarin van start. De beste acht landen zien we zondag om 15 uur terug voor de super finale, de anderen springen morgen de troosting.

Het Belgische team, dat als eindwinnaar van de eerste divisie naar Barcelona is afgezakt, ging meteen goed van start. Niels Bruynseels en de 12-jarige BWP merrie Gancia de Muze (v. Malito de Reve) raakten geen enkele balk aan en gingen foutloos door de finish. Pieter Devos en de 10-jarige Zangersheide merrie Claire Z (v. Clearway) hebben goede herinneringen aan de piste in Barcelona. Het duo won er vorig jaar de Grote Prijs. Tijdens deze landenwedstrijd zag het er naar uit dat ze ook nu weer foutloos zouden springen, maar op het einde kregen zij een springfout in de driesprong. 

Jos Verlooy en de 13-jarige hengst Caracas (v. Casall) kregen een foutje op de stijlsprong voor het water en zorgden hiermee voor het schrapresultaat van vier strafpunten. Tot slot ging ook Nicola Philippaerts foutloos door de finish met zijn 11-jarige H&M Harley v. Bisschop (v. Dulf van den Bisschop). De Belgen eindigen hun eerste ronde zo op een derde plaats met vier strafpunten.

Oostenrijk en Italië gaan met veel vertrouwen door naar de super finale, want beide landen wonnen deze eerste finale ronde met één strafpunt.

De titelverdedigers uit Nederland wisten zich ook te plaatsen voor de super finale dankzij foutloze omlopen van Leopold van Asten (VDL Groep Beauty) en Harrie Smolders (Emerald). De Amerikanen, die twee weken geleden nog teamgoud wonnen in eigen land tijdens de Wereldruiterspelen, wisten zich niet te plaatsen, zij komen morgen terug voor de troosting.

Klik hier voor de uitslag.