Belgen naar sublieme overwinning in Nations Cup Sopot

Jumping
17 jun 2018
Door Maxine Van Molecot

In het Poolse Sopot was het uitkijken naar de CSIO5* Nations Cup die deze namiddag op het programma stond. Acht teams verschenen aan de start en streden om de punten voor het klassement.

Het waren onze landgenoten met enkel Belgische paarden die naar de zege wisten te rijden na twee sublieme rondes. Na de eerste ronde moesten we slechts een tijdsfout noteren voor ons land. Olivier Philippaerts en de BWP ruin H&M Ikker (v. Ogano Sitte) en Jerome Guery met de BWP hengst Garfield de Tiji des Templiers (v. Quasimodo Z) bleven beiden foutloos in de eerste ronde. Pieter Devos en de Zangersheide merrie Claire Z (v. Clearway) kregen vier strafpunten aangerekend en voor Niels Bruynseels met de Zangersheide merrie Cas de Liberté was er een tijdsfout.

In de tweede ronde volgden er nog acht strafpunten voor Olivier Philippaerts en vier voor Jerome Guery. Pieter Devos bleef ditmaal foutloos en zo moest Niels Bruynseels zelfs niet meer aan de start verschijnen. Met een totaal van dertien strafpunten was de winst verzekerd.

De Fransen volgden op de tweede plaats met een totaal van zestien strafpunten. Voor het team bestaande uit Mathieu Billot (v. Shiva d'Amaury), Kevin Staut (For Joy van't Zorgvliet HDC), Olivier Robert (Eros) en Nicolas Delmotte (Vagabond de la Pomme) waren er in beide rondes acht strafpunten.

Het podium werd verder nog vervolledigd door de Verenigde Staten. De Amerikanen kregen over beide rondes in totaal 21 strafpunten. Het waren Lillie Keenan (Super Sox), Jamie Barge (Luebbo), Devin Ryan (Eddie Blue) en Margie Goldstein-Engle (Royce) die hier aan de start verschenen.

De vierde plaats werd ingenomen door het Zweedse team en het Poolse team met beiden 24 strafpunten in totaal.

Klik hier voor de volledige resultaten.