Belgen laten van zich horen bij jonge paarden op Sunshine Tour

Jumping
22 feb 2018
Door Maxine Van Molecot

In het Spaanse Vejer de la Frontera is de tweede week van de sunshine tour alweer volop bezig. Gisteren stonden er enkel proeven voor jonge paarden op het programma. Zo waren er telkens twee proeven voor vijf-, zes- en zevenjarige paarden.

In de eerste proef van de zesjarige paarden van vandaag was het Gregory Wathelet die sterk wist te presteren. Met de Zangersheide ruin Valuas vd Horst Z (v. VDL Groep Verdi TN), die in Vejer zijn internationaal debuut maakt, bleef onze landgenoot foutloos in een tijd van 28.40 seconden. Hij moest zo enkel de Britse Nicol Carron voor zich dulden. Deze amazone reed naar de overwinning met de bruine ruin Goldeneye (v. Goldfever I) in 27.77 seconden. Haar landgenote Jessica Hewitt eindigde op de derde plaats met Halevus (v. Up to Date). Voor hun was er een nulrit in 28.43 seconden.

Twee Belgische amazones lieten dan weer van zich horen in de tweede proef voor zesjarigen. Zo was er voor Gudrun Patteet de vierde plaats met de Zangersheide hengst No Mercy van 't Kamerveld Z (v. Norton d'Eole). Zij kwamen zonder fouten te maken door de chrono na 28.01 seconden. Astrid Rooms behaalde met de BWP merrie Sea Coast Monalisa van 't Paradijs (v. Bamako de Muze) nog de zevende plaats. Zij finishten na 28.90 seconden.

De volledige top drie was Brits in deze proef. Het was Ben Walker die de proef op zijn naam schreef met Heidimorka (v. Baltic VDL). Zij maakten geen enkele fout in 26.69 seconden. Nathan Bull volgde op de tweede plaats met Heavenly Blue (v. VDL Zirocco Blue N.O.P.), na een rit in 26.91 seconden. Christopher Moyce vervolledigde de top drie met Hercules (v. Chello III VDL). Voor hun was er een nulrit in 27.43 seconden.

Bij de zevenjarige paarden waren er ook nog ereplaatsen. Zo werd Jérôme Guéry achtste met de Zangersheide merrie Canora Z (v. Clintissimo Z) in een deel van de proef. Voor Gudrun Patteet was er een negende plaats met Fantasie VHW Z (v. Filou de Muze) in het andere deel van deze proef.

Klik hier voor alle resultaten.