Belgen laten het afweten in de Grand Prix

Dressuur
28 dec 2018
Door Horseman Kristof

Na enkele jaren afwezigheid is er op Jumping Mechelen opnieuw een Wereldbeker dressuur! De Grand Prix werd vandaag afgewerkt en morgen is er de Grand Prix Freestyle.

Vijf Belgen kwamen er aan de start, maar zij waren duidelijk niet op de afspraak. Regerend Belgisch kampioen Jeroen Devroe kon zich nog nipt in de top tien nestelen met zijn Eres DL (v. Sir Lui). Hij kreeg van de jury een score van 68,696 %. 
Met 68,587 % eindigde Jorinde Verwimp op een elfde plaats met Tiamo (v. Lester). Isabel Cool reed Aranco V (v. Ferro) naar een dertiende plaats (68,174 %). Voor Domien Michiels en Intermezzo van het Meerdaalhof (v. Gribaldi) was er een veertiende plaats (67,457 %). Fanny Verliefden en Indoctro vd Steenblok eindigden op een achttiende en laatste plaats met 64,370 %.

De winst ging naar de Nederlander Hans Peter Minderhoud en de 10-jarige KWPN hengst Glock's Dream Boy NOP (v. Vivaldi). Zij wonnen met een score van 75,870 %. De tweede plaats ging naar de Duitse amazone Helen Langehanenberg en Damsey FRH (v. Dressage Royal). Zij kregen van de jury een gemiddelde score van 75,717 %. De Zweedse Therese Nilshagen reed haar Dante Weltino Old (v. Danone 4) naar een score van 74,783 %.

Klik hier voor de uitslag.