Apollo Vd Wendi Kurt Hoeve neemt afscheid van de sport

Eventing
26 apr 2018
Door Maxine Van Molecot

Afgelopen weekend heeft Apollo Vd Wendi Kurt Hoeve (v. Polidiktus van de Helle) afscheid genomen van de sport. Op de internationale eventingwedstrijd in het Italiaanse Vairano nam zijn Italiaanse ruiter Stefano Brecciaroli voor de laatste keer het zadel van zijn rug. De inmiddels achtienjarige ruin kan nu gaan genieten van zijn pensioen.

Apollo Vd Wendi Kurt Hoeve werd gefokt door Gilbert Op De Beeck en verscheen eerst onder het zadel bij Ronny Thijs. Onze landgenoot reed de BWP ruin tot 2008 waarna hij vertrok naar Marc Rigouts en niet veel later verhuisde naar Italië. In 2008 verschenen Stefano Brecciaroli en Apollo voor het eerst samen in de ring.

De Italiaan en de BWP'er waren een mooi duo en er volgden al snel verschillende ereplaatsen op twee- en driesterren wedstrijden. In 2010 namen ze deel aan de Wereldruiterspelen in Lexington, waar ze op een veertiende plaats eindigden. Op het Europees Kampioenschap in Luhmühlen wisten ze nog beter te doen, toen was er een vijfde plaats. Het duo nam ook twee keer deel aan de Olympische Spelen. Ze waren in Londen en in Rio aanwezig om voor het Italiaanse team te strijden.

Brecciaroli en de bruine ruin hebben heel wat mooie overwinningen op hun palmares staan in CIC3* wedstrijden en ze wisten ook de wereldbekende cross van Badminton uit te rijden en te eindigen op een zesde plaats.