Annelies Vorsselmans laat van zich horen in finale jonge paarden Neumünster

Jumping
18 feb 2018
Door Maxine Van Molecot

In het Duitse Neumünster werd de driesterrenwedstrijd afgesloten met de finale voor zeven- en achtjarige paarden. Annelies Vorsselmans was de enigste landgenote in deze proef en wist zich in de prijzen te rijden.

Met de achtjarige merrie First Lady G (v. Whitaker) reed Vorsselmans naar een zevende plaats in deze proef met aparte barrage. Het duo bleef zowel in de basisomloop als in de barrage foutloos en dit in een tijd van 28.92 seconden. Dat leverde hun een zevende plaats op.

De Duitse combinaties deden een poging om de overwinning in eigen land te houden, maar het was de Zuid-Afrikaanse Alexa Stais die de proef op haar naam schreef met de zevenjarige ruin Dynamit Nobel KW (v. Diarado). Deze combinatie snelde door de barrage zonder fouten te maken in een tijd van 25.22 seconden.

De Duitse Janne-Friederike Meyer-Zimmermann volgde op de voet met de Flipper d'Elle dochter Flipper la Première. Zij kwamen door de chrono na 25.86 seconden en waren zo maar een fractie van een seconde trager dan de nummer één. Haar landgenoot Philip Rüping maakte de top drie compleet met Calle Comme (v. Calido I). Voor hun was er een nulrit in 25.99 seconden.

De zevenjarige BWP hengst For Laubry (v. For Pleasure) zagen we terug op de zesde plaats met zijn Duitse ruiter Patrick Stühlmeyer. Zij finishten met nul strafpunten na 28.56 seconden.

Klik hier voor de volledige resultaten.