Anjolie Vanhecke en Anke De Breucker winnen het HGVBB kampioenschap

Jumping
22 mei 2018
Door Horseman Kristof

Voor het tweede jaar op rij stond Stoeterij Mivaro in voor de organisatie van het HGVBB Scholieren en Junioren kampioenschap. Op vrijdag was er de eerste manche en op zaterdag werd er in de tweede manche gestreden. De finale verliep op zondag over twee omlopen.

Bij de Scholieren nam titelverdedigster Anjolie Vanhecke vanaf de eerste dag de leiding met Melodie du Centaur. In de finale wisten zij in de eerste omloop foutloos te blijven, maar na een foutje al vroeg in hun laatste parcours zorgden ze toch nog voor enige spanning. Maar met de nodige begeleiding van coach Jan Lamberts wist ze voor het tweede jaar op rij dit kampioenschap te winnen.
Robbe Van Boxstael begon in de finale vanaf de vijfde plaats met Jasmine. Maar twee foutloze omlopen brachten hen uiteindelijk naar de titel van vice-kampioen. Op het podium kregen zij het gezelschap van Siebe De Smet die net als vorige jaar brons won met Get Some Fun. Plaatsen vier en vijf waren voor Yeline Vanthomme (Joly's Jenna) en Yasmine Van Hauwermeiren (Gerswhin).

Eva Verdoodt won met Denook Fravanca op vrijdag de eerste manche bij de Junioren, maar een springfout op zaterdag bracht hen terug op de tweede plaats. Op die plaats zou het duo uiteindelijk eindigen. Want Anke De Breucker, de pupil van Bert Vermeir, liet zich niet meer verrassen. Met Fashion Tcs sprong zij twee foutloze omlopen in de finale. Chloe Lammens won brons met Anton. 
Op de vierde plaats kregen we Nicola Schelfthout met Jeske. Hannah Vanstippelen en Tequila Asborne Z eindigden hun kampioenschap op de vijfde plaats.