Anjolie Vanhecke en Anke De Breucker als leiders naar de finale

Jumping
19 mei 2018
Door Horseman Kristof

Stoeterij Mivaro in Dilbeek vormt dit weekend het decor voor het HGVBB jeugdkampioenschap. Zowel de Scholieren als Junioren strijden er sinds gisteren voor de titel van kampioen.

Bij de Scholieren gaat titelverdedigster Anjolie Vanhecke morgen als leider van start in de finale. Met Melodie du Centaure nam zij gisteren de leiding en die positie wist zij vandaag te behouden. Zo staan zij momenteel op nul strafpunten. Yasmine Van Hauwermeiren en Gershwin stijgen van de derde naar de tweede plaats met 1,69 strafpunten. Siebe De Smet en Get Some Fun hebben vandaag ook goede zaken gedaan en staan nu met 3,59 punten virtueel op het podium.

Na de tweede ronde bij de Junioren is het klassement aardig door elkaar gehaald. Anke De Breucker heeft met Fashion TCS de leiding overgenomen na een foutloze rit. Zij gaan morgen met 0,81 strafpunten achter hun naam van start in de finale. Eva Verdoodt en Denook Fravanca, winnaars van de eerste manche gisteren, zakken naar de tweede plaats na één springfout op de eerste hindernis. Charlotte Schelfthout en Dame de Laubry stijgen van de zevende naar de derde plaats met 6,20 strafpunten.