Amber van den Steen en Kayleigh Buelens nemen de leiding op het BK

Dressuur
08 aug 2019
Door Horseman Kristof

Het Belgisch kampioenschap dressuur is vandaag van start gegaan tijdens de tiende editie van het "Flanders Dressage Event" bij Stal Hulsterlo in Meerdonk!

Bij de pony's won Jette de Jong het eerste onderdeel met Ico van de Beekerheide. Het duo komt later deze maand eveneens aan de start van het Europees kampioenschap.
Voor Clara Collard en Orchid's Borneo was er een tweede plaats. De derde plek was voor Louise Brauwers en N-constanino vd Bolkerhoeve.

Titelverdedigster Maité Colling won de openingsproef bij de Children met Rapallo CL. Op de tweede plek zagen we Zara van Rijckeghem met Fiary Queen. De derde plaats was voor Alexander Goovaerts en Habiba vh Bloemenhof.

Amber van den Steen, vorige maand nog succesvol op het EK neemt bij de Junioren de leiding dankzij een sterke proef met haar Fame. Karoline Sofie Vestergaard en Junior Hit werden tweede voor Maud Adriaensen en Galliani Biolley. 

Kayleigh Buelens en Fifty Ways of Victory wonnen het eerste onderdeel bij de Young Riders. Suraya Hendrickx (Black Beauty) en Laura De Graeve (Feuertanz) staan voorlopig op zilver en brons.