Amadeo van 't Vossenhof Z zijn nakomelingen schitteren in Moerbeke-Waas

Fokkerij
19 jun 2018
Door Horseman Kristof

In Moerbeke-Waas is gisteren zoals de traditie het wil de 'aftrap' gegeven van de BWP prijskampen voor merries en veulens. Op het oefenterrein van LRV Moerbeke kwamen een record aantal paarden aan de start.

De A-reeks voor vrouwelijke veulens werd gewonnen door Scarlett Lozanco (Matisse de Mariposa x Cento Lano) van fokker NV Lozanco. Special Lady van den Bosdam (I'M Special de Muze x Jes van het Lindehof - fokker Rita Deketele) behaalde een tweede plaats voor Siloh vd Hemelseschoot (Untouchable x Querlybet Hero - fokker Dirk De Vos).

Roger Van De Vijver en Stal Odeveld wonnen de B-reeks met Sydney Odeveld (Candy de Nantuel x Lord Z). Shakira van den Doorndonk (Kafka vd Heffinck x Toulon - fokker Paul De Waele) eindigde op de tweede plaats. Peter Moorthamers zijn Santorini vd Spelonck (Tangelo van de Zuuthoeve x Voltaire) zagen we terug op de derde plaats.

Tot slot was er nog een derde reeks bij de vrouwelijke veulens, die werd gewonnen door Si Belle v't Recht Eind (Amadeo van 't Vossenhof Z x Last man Standing). "v't Recht Eind" is de fokkerij van Daniel D'Haese en Karine Van Damme. De naam 'Shakira' is dit jaar een populaire naam bij de BWP fokkers, want in deze reeks kregen we op de tweede plaats Shakira van den Bosdam (Hunter's Scendro x Darco - fokker Freddy De Vos en Stefaan De Smet). Amadeo van 't Vossenhof Z leverde ook de nummer drie met Saphira van 't Vaardeken (v.m. Arezzo VDL - fokker Sofie Meulewaeter).

Bij de hengstenveulens won Saga van de Voortakker (Balou du Rouet x Canabis Z) van fokker Rudi Boghaert de A-reeks voor Sundance Prinseveld DSC (v. Bisquet Balou vd Mispelaere - fokker Stal Prinseveld) en Sublime van 't Hof te Ruyte (Amadeo van 't Vossenhof Z x Toulon - fokker Marc De Ruyte en Griet Vercauteren).

Salvador KN ter Beuken (Harley VDL x Krunch de Breve) van Keep-It BVBA won de B-reeks. De tweede en derde plaats was voor Silverstar du Genet (Colombus x Contaro - fokker Herman Reygaerts) en Sea Cove vd Vlasrede (D'Amerique Z x Heartbreaker - fokker Steve Martens).

Amadeo van 't Vossenhof Z leverde ook in de laatste reeks de winnaar met Santorini van de Kruishoeve (v.m. Taran de la Pomme - fokker Stal De Kruishoeve).
Plaatsen twee en drie waren voor zonen van Tangelo van de Zuuthoeve die telkens uit een Toulon moeder kwamen. Dit waren Sorento van 't Recht Eind (fokker Karine Van Damme) en Scooby Doo van 't Lindehof (fokker Koen Van Acker).

Klik hier voor de uitslagen.