60.000 euro voor veilingtopper Z online auction

Fokkerij
13 dec 2017
Door Horseman Kristof

Maar liefst 60.000 euro werd er neergeteld voor het duurste paard op de Z Online Auction. Ascaina Z is een dochter van Asca Z en Cocaine Z (Caretano Z). Moeder Cocaine Z bracht al drie Z goedgekeurde hengsten waaronder Crowntano Z (Crown Z), Candico Z (Candillo Z) en Corico Z (Coriano Z). Ook de 1.60 m springende Tabou Z (Treasure Z) is een zoon van Cocaine Z, net als de 7-jarige Zaza Z (Zandor Z). Ascaine Z sprong zelf nog foutloos op het Wereldkampioenschap voor vijfjarige springpaarden in Lanaken en zal in België blijven.

Het tweede duurste paard was de SF-gekeurde hengst Erquy Peguignon (Lux Z). Deze driejarige hengst werd voor 41.000 euro naar Polen verkocht. Zowel zijn moeder Version d’Iscla (Diamant de Semilly), als grootmoeder Signora (Kannan), zijn internationaal actief. Deze Signora is tevens de halfzus van Itot du Chateau (Le Tot de Semilly) die met Edwina Tops-Alexander op het allerhoogste niveau sprong. 
De biedstrijd duurde niet alleen lang voor Ascaina Z, ook op Nesquick ter Goes Z werd tot in de late uren geboden. Deze driejarige zoon van Nabab de Reve ging voor 39.000 euro over de hamer. Hij komt uit de stam van Quinar Z (Quidam de Revel), Inar C (Quidam de Revel) en Corcega La Silla (Casall ASK) en zal zijn carrière in Duitsland verder zetten.

Ook de andere paarden werden vlot verkocht: er werden maar liefst zes van de drieëntwintig paarden voor 30.000 euro of meer verkocht. Dat bracht de gemiddelde prijs op 21.217 euro. Kopers van over de hele wereld hadden zich aangemeld voor deze “Young Horses Auction”. Zo werden er jonge paarden verkocht naar Brazilië, Amerika, Turkije, Japan, Portugal, Nederland en de Verenigde Arabische Emiraten. 

Bron: 
Stoeterij Zangersheide