31 hengsten aangewezen voor het verrichtingsonderzoek na eerste dag KWPN Stallion Show

Fokkerij
01 feb 2017
Door Horseman Kristof

De KWPN Stallion Show is vandaag goed van start gegaan. Een interessante groep bestaande uit 31 springhengsten kon na de tweede en derde bezichtiging worden aangewezen voor het verrichtingsonderzoek.

De hengstenkeuringscommissie kreeg vandaag 85 driejarige springhengsten te beoordelen, afstammend van zowel bewezen verervers, buitenlandse vaders als jonge hengsten. Ook de hengsten die zijn aangewezen voor het verrichtingsonderzoek vormen qua bloedlijnen een gevarieerd gezelschap. Zo kregen keurhengst Verdi en topvererver Kannan ieder drie interessante zonen aangewezen en presenteerden jonge hengsten als Flying Dream, Entertainer en Farfan M met succes kwaliteitsvolle zonen. “We hebben een mooie groep hengsten in de baan gehad die in zowel de eerste als tweede bezichtiging heeft kunnen overtuigen. De meeste daarvan voldeden ook qua exterieur en afstamming aan onze eisen, waardoor we die hengsten graag terugzien onder het zadel in het verrichtingsonderzoek”, vertelt commissievoorzitter Cor Loeffen. “Daarnaast waren er hengsten die vandaag duidelijk beter presteerden dan in Ermelo, of andersom. Wat dat betreft was het beeld bij het vrij springen wat wisselend vandaag, maar wel viel op dat de hengsten natuurlijk werden voorgesteld, iets wat een goede ontwikkeling is. Ook qua bloedvoering hebben we hele interessante hengsten kunnen aanwijzen. Zoals zonen van tophengsten als Baloubet du Rouet en Big Star, en diverse hengsten uit hele goede stammen en/of goede moeders. Ook hebben we meerdere hengsten met een interessante buitenlandse pedigree kunnen aanwijzen, iets wat de bloedspreiding straks ten goede kan komen. De oogst vandaag geeft veel vertrouwen voor de komende verrichtingsonderzoeken en hopelijk komt daar morgen nog een aantal van zulke interessante hengsten bij.”

Vier voor kampioenskeuring
Van de 85 hengsten in de tweede bezichtiging werden er 34 uitgenodigd voor de aansluitende derde bezichtiging, waarin er aan 31 hengsten groen licht voor het verrichtingsonderzoek werd gegeven. Vier daarvan zijn bovendien uitgenodigd voor de kampioenskeuring, welke morgen op het programma staat. Hierin worden terugverwacht de met macht, reflexen en techniek springende Jonkheer de Span (Farfan M uit Celebration Z van Calvin Z, f/g H.J.M. Span uit Zevenaar), die in de KWPN Select Sale onder de hamer komt, de heel complete, vlugge en voorzichtige Kannan-zoon Juventus V G (uit Duzella elite IBOP-spr van Indoctro, fokker Jan van Gestel uit Hilvarenbeek) van de VDL Stud, de met inzet, reflexen en vermogen springende Joyride (Verdi uit Rachel stb pref prest van Heartbreaker, fokker Gerrit Spronk uit ’s Heerenbroek) van Egbert Schep en Teus van den Brink evenals de opvallend springende Zapatero VDL-zoon Jordan (uit Elia elite EPTM-spr d-oc van Mermus R, fokker H.G.J. Kroeze uit Denekamp) van de VDL Stud.

Bekijk hier de totale uitslagen van vandaag.

Bron: 
KWPN